İngilizce

İngilizce

Çevremizle iletişim kurmamızı sağlayan dil, tüm zihinsel süreçlerle ayrılmaz bir şekilde iç içe geçmiştir. Anlamak, düşünmek, dikkatini kanalize etmek gibi tüm zihinsel faaliyetler dili kullanır.

Dil ve zihin birbirine paralel gelişmektedir. Bu nedenle çocuğun dil gelişimi onun tüm zihinsel gelişimini desteklemektedir. Dil bilimciler okul öncesinde yabancı dil öğrenen çocukların problem çözme yetilerinin de çok güçlü olduğunu düşünmektedirler.

Erken yaşta verilen yabancı dil öğretimi çocukta zekayı geliştirmekte ve ana dilinde de anlama kabiliyetini arttırmaktadır.

İçsel motivasyonumuz, insanların içsel faktörler nedeniyle bir şeyler yapmaya motive oldukları fikridir.

Bu nedenle onları ders etkinliklerini yapma konusunda motive etmek önemlidir. Ayrıca çocukların eğlenceli aktivitelere ve fiziksel hareketlere katılma ve eğlenme olasılıkları daha yüksektir.

Müzik, oyun ve fiziksel aktiviteler sunulduğunda meraklı olma olasılıkları daha yüksektir ve dolayısıyla bilgiyi öğrenme ve akılda tutma olasılıkları da daha yüksektir.

Öğrencilerimize ingilizceyi öğretmek için oyunlar, şarkılar ve hikayeler kullanıyoruz ve tekrar yoluyla özümsemeye güveniyoruz.  Öğrettiğimiz kelimeleri ne kadar çok duyar ve deneyimlerlerse, onu öğrenme olasılıkları da o kadar artar. Kim bir sınıfta oturup sadece kelimeleri ve ne anlama geldiklerini tekrarlamak ister?  Kesinlikle üç ila altı yaşındaki çocuklar değil. Bu nedenle onları bir oyuna, şarkıya ya da hikayeye dahil ediyoruz. Dili anlayacak ve kullanacaklar.

Dil öğrenmeyi eğlenceli ve pozitif bir deneyime dönüştürmek için oyun, hareket ve şarkılar dersimizin bir parçası. Oyun oynamak rahatlatıcıdır ve öğrencilerin stres veya olası başarısızlık korkusu olmadan öğrenmelerine olanak tanır.

İngilizce sınıfımızda oyunların kullanılması, öğrencilere en iyi öğrendikleri şekilde ulaşmamızı sağlar. Oyun seçiminde biraz yaratıcılık ve çeşitlilikle, farklı öğrenme tarzlarından yararlanarak tüm öğrencilere hitap ediyoruz.

Geb’de İngilizce eğitimi ile güne, selamlama ve takvim zamanı hakkında sohbetle başlar. Derse ısınma süreci olarak tanımladığımız bu süreçte amacımız, öğrencimizi basit kalıplarla konuşmaya yönlendirmek, takvim/zaman kavramını oluşturmak, duygu ve düşüncelerini, kendisini nasıl hissettiğini ifade edebilmesini sağlamaktır.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra I. Dönem ve II. Dönem sonunda öğrencilerimizin gelişim aşamalarına yakından tanıklık etmek üzere ailelerimizi okulumuza davet ederek, bireysel portfolyo sürecine eşlik etmelerini sağlarız.

Öğrenme süreç ve yöntemleri hakkında native öğretmenimiz de ailelerimize gözlem notlarını aktarır.